Allente

De 1e Montessorischool Alkmaar is onderdeel van Allente. Hieronder vallen dertien scholen met zeventien locaties in Heerhugowaard, Langedijk en Alkmaar. De scholen zijn met elkaar verbonden door een gedeelde visie op openbaar, algemeen toegankelijk en katholiek onderwijs en op de ontwikkeling van kinderen. Deze visie geeft richting aan ons onderwijs en geeft duidelijkheid aan ouders en hun kinderen: ze weten wat ze van een Allente-school mogen verwachten.
 
Kernwaarden
Onze slogan is 'waar talenten groeien'. Daarom werken we vanuit deze vier kernwaarden:
 
  • Onze kracht en trots: openheid. Iedereen is welkom op onze scholen, ongeacht afkomst, levensbeschouwing of geaardheid. Uw kind kan en mag zichzelf zijn.
  • Betrokkenheid: liefde voor het vak. Op Allente-scholen wordt elk kind gezien, door gedreven leerkrachten.
  • Excelleren: meer dan alleen leren. Onze scholen voldoen ruimschoots aan de algemene kerndoelen van het basisonderwijs. Daarnaast krijgt uw kind alle ruimte om zijn of haar talenten te ontplooien.
  • Groeien door verbinding. We werken intensief samen met ouders en ondersteunende organisaties in de buurt.
 
Koersplan en jaarverslag
Allente hecht veel waarde aan het informeren van ouders over de prestaties van onze scholen. Het koersplan toont de ambities voor de komende jaren. Het jaarverslag 2019 geeft inzicht in het gevoerde beleid, de behaalde resultaten en nieuwe ontwikkelingen.
Cookie instellingen